KRUG, BURBUJAS PARA NAVIDAD

LA MEJOR FORMA DE CELEBRAR UN DÍA ESPECIAL

Cada año Maison Krug honra el sueño de su fundador, Joseph Krug, con una inédita edición de Krug Grande Cuvée, la expresión más generosa del Champagne. Desde 2017 Krug Grande Cuvée contiene su número de edición en el frontal de la etiqueta, y la de este año es la Krug Grande Cuvée 168ème Édition. Según Julie Cavil, Chef de Cave Maison Krug, “Con cada nueva Édition, recreamos la plenitud de sabores y aromas característicos de Krug Gande Cuvée”.

Cuando Joseph Krug estableció la Maison dándole su nombre en 1843, lo hizo guiado por su creencia de que la esencia del Champagne es un placer en sí mismo, un sueño asentado en crear cada año el mejor Champagne que se pudiese ofrecer, sin importar los fenómenos meteorológicos anuales. Fue más allá de todos los límites conocidos sobre la creación del Champagne, fundando una Maison donde todos los Champagnes serían del mismo nivel de distinción. El “Champagne número 1” de Joseph daría lugar a Krug Grande Cuvée. La más generosa expresión del Champagne, creado cada año más allá de la noción de un vintage, Krug Grande Cuvée surge siempre de la mezcla de más de 120 vinos atesorados individualmente durante más de 10 años. El conjunto de sabores y aromas, logrados con este minucioso arte de fusionar, sería imposible de conseguir y expresar en vinos de un solo año. “Cada año, desde la fundación de Maison Krug, se crea una nueva Édition de Krug Grande Cuvée. Cada año la inspiración es la misma, pero su creación totalmente única y diferente.” Olivier Krug, Director de Maison Krug y sexta generación de la familia Krug. A mediados de 1970 Remi Krug, a cargo del marketing, desarrollo de negocio y comunicación se cuestionaba: «¿Por qué Krug no crea un Champagne rosado? La creación de un Champagne rosado, sería algo realmente diferente». La idea se hizo realidad en 1976: “Nuestro champagne rosado debía ser muy elegante y distinguido, muy Krug. Lo que era importante por encima de todo era seleccionar bien los vinos teniendo en cuenta la nariz y al paladar; el color sería consecuencia de estos” Y el primer Krug Rosé sería presentado al mundo en 1983.

KRUG: BUBBLES FOR CHRISTMAS

THE BEST WAY TO CELEBRATE A SPECIAL DAY

Each year, the House of Krug honours the vision of its founder, Joseph Krug, with an original edition of Krug Grande Cuvée: the most generous expression of Champagne. Since 2017, Krug Grande Cuvée has displayed its edition number on the front of the label, and this year the house has released its “168ème Édition”. According to the Cellar Master at the House of Krug, Julie Cavil, “With each new edition, we recreate the characteristic fullness of flavours and aromas of Krug Grande Cuvée.”

When Joseph Krug established the House after his name in 1843, he was guided by his belief that the essence of champagne is a pleasure in itself, a well-established dream of creating the best champagne he could offer every year, regardless of the annual meteorological phenomena. He went beyond all known limits to create the champagne, and established a House where all champagnes would have the same level of distinction. Joseph’s first creation of Krug Grande Cuvée – Edition N°1 – paved the way for the other editions. As the most generous expression of Champagne which is distilled each year beyond the notion of a vintage, Krug Grande Cuvée always originates from the blend of more than 120 wines that are individually hoarded for over 10 years. The combination of flavours and aromas obtained using this meticulous art of fusion would be impossible to achieve and express in wines aged only a year. As the Director of the House of Krug and sixth generation of the Krug family, Olivier Krug said, “since the House of Krug was founded, a new Édition of Krug Grande Cuvée is made. Although the inspiration remains the same each year, it produces a distinct and totally unique variety.” During 1970, the Head of Marketing, Business Development and Communication, Remi Krug, posed the question: “Why does Krug not create a rosé Champagne? If Krug were to create a rosé Champagne, it would be something quite different.” The idea came to fruition in 1976: “Our rosé Champagne had to be very elegant and distinguished – very Krug. What was important above all were the choices regarding the nose and palate – the colour would come as a consequence of these.” And the first Krug Rosé was presented to the world in 1983.

Alberto Zapata for L’EXQUISITE Mag

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